Booking.com heading

Anykštėnai iškovojo pirmąjį Tradicinio karate medalį!

Šį šeštadienį Vilniuje vykusiose Tradicinio karate varžybose „Todome taurė“. Karate klubą Danas iš viso atstovavo 19 sportininkų iš Vilniaus, Ukmergės, Utenos ir Anykščių. Anykštėnams, kurių vyko 4, Faustui Budreikai, Erikui Gintilui, Miglei Ščerbinskaitei ir Juritai Vaicekauskaitei. tai buvo pirmosios varžybos jų beprasidedančiame karate kelyje. Burtų traukimas lėmė, kad visiems sportininkams teko susirungti su žymiai stipresniais ir daugiau patirties turinčiais varžovais, tačiau nepaisant to Anykštėnai pasirodė puikiai. Pirmasis iš Anykštėnų, kata rungtyje, startavo Faustas. Pirmojoje kovoje jis netikėtai įveikė priešininką turintį oranžinį diržą, tačiau antrajame rate turėjo nusileisti daugiau patirties turinčiam sportininkui.

Erikui Gintilui teko varžytis pačioje gausiausioje sportininkų grupėje, kurioje dalyvavo virš 40 sportininkų ir konkurencija buvo labai didelė. Nors Erikas pasirodė puikiai teisėjų sprendimu 3:2, turėjo nusileisti stipresniam sportininkui.

Burtai lėmė, kad Miglė Ščerbinskaitė iškart susitiko su labai stipria sportininke užėmusia pirmąją vietą.
Geriausiai pasirodė ir visus nustebino Jurita Vaicekauskaitė. Reikia pripažinti, kad sėkmė Juritai nusišypsojo jau burtų traukime ir su ta pačia sportininke, kuri prieš tai iš varžybų eliminavo Miglę, jai teko susirungti tik pusfinalyje. Čia jai pralaimėjusi Jurita, dėl 3-4 vietos susirungė su oranžinio diržo savininke – ją įveikė, ir šeštadienio vakarą į Anykščius parvežė pirmąjį bronzinį Tradicinio karate medalį.

Primename, kad šių metų gegužės 16 dieną karate klubas “Danas” Anykščiuose organizuos svarbiausią Tradicinio karate metų renginį Lietuvos Tradicinio karate čempionatą.

Tradicinis karate – tai sporto šaka, kurioje nėra nei amžiaus, nei svorio kategorijų ar apribojimų, čia viską lemia tiksli technika, psichologinis pasiruošimas ir strategija.

Dar kartą sveikiname puikiai pasirodžiusius klubo sportininkus ir linkime jiems sėkmės tvirtai žengiant karatė keliu!

No comments:

Post a Comment