Booking.com heading

AR GALIMA IŠSINUOMOTI AUTOMOBILĮ NETURINT KREDITINĖS KORTELĖS? AUTOMOBILIO NUOMA NAUDOJANT DEBETINĘ KORTELĘ

Iš tikro nežinau ar su visomis kompanijomis tai suveiks, tačiau man pavyko tai padaryti. Šiek tiek rizikavau, tačiau užsisakiau automoblį per RentalCars.com (dabar priklausantis booking.com). Žinoma, visur buvo pabrėžiama, kad būtina kreditinė kortelė (Credit card), tačiau aš nusprendžiau išbandyti kas bus su debetine kortele.
Kadangi skrydis nusimato į Kelną, taigi pirmas žingsnis atsidarau RentalCars.com ir susirandu automobilį. Imu pigiausią, su draudimu, kurio draudimo frančizė 800 Eur ir rašo kad kreditinėje kortelėje bus rezervuota 1000 Eur (dar kartą pabrėžiama, kad debetinės kortelės netinka, būtinai reikalinga kreditinės).


Einame į sekantį žingsnį. Rezervacijos apmokėjimas - suvedame DEBETINĖS kortelės duomenis, spaudžiame - apmokėti ir Vualia!. Viskas tiko. Laukiame atsiėmimo nuomos punkte.

Nuskrendame į Kelno-Bonos (GER) oro uostą (CGN). Susirandame nuomos punktą ir paduodame visus dokumentus - rezervacijos patvirtinimą, pasą, ir tą pačią debetinę kortelę. Prasideda dokumentų pildymas. Ir staiga vienu metu jo akys išsipučia ir sužvairuoja. Jis atsistoja iš už prekystalio ir išlemena: "This is debit. We accept only credit" (Tai debetinė, mes priimame tik kreditines). Aš jam paaiškinu, kad kitokios neturiu kortelės. Dar kelis kartus pasitikslinęs ar tikrai neturiu kreditinės jis pasiūlo tokią išeitį:
1. Aš sumoku papildomus 35 Eur už pilną automobilio draudimą (Kasko). Kad ir kas nutiktų - viską dengia draudimas ir nėra  jokių draudimo frančizių.
2. Jie rezervuoja mano kortelėje 250 Eur (10-iai dienų), žinoma, turėkite galvoje, kad rezervuotas buvo pats pigiausias automobilis, vienai dienai).
3. Belieka sutikti.
Booking.com Štai ir viskas - nuomotis automobilį galima ir su debetine kortele, tiesiog, tai brangiau kainuos. Jei automobilį tenka nuomotis kartą į metus, trumpam laikotarpiui, galima verstis ir su debetine kortele. Bet jei tai darote dažniau, vis dėl to kreditinės mokesčiai kainuos pigiau, nei kas kart papildomai mokėti nuomos kompanijoms.

PAPILDYMAS:
Turėjau problemų su depozito gražinimu. Nuomojant automobilį buvau perspėtas, kad depozito grąžinimas gali užtrukti 2-3 savaites. Palaukiau 4-ias savaites. Grąžinimo nebuvo. Parašiau į kompaniją ir netrukus gavau atsakymą, kad jie grąžinimą padarė, ir, kad jei kažkas ne taip - kreipčiausi į savo banką. Kreipiausi į banką. Bankas viską patikrino, net kreipėsi į VISA ir patikino, kad jokių grąžinimų nebuvo atlikta. Visi susirašinėjimai ir tyrimai užtruko apie 5 mėnesius!!! Tada sugalvojau, kad galima parašyti į tiesiai į RentalCars.com (arba Booking.com), per kurį ir buvo nomuojamas automobilis. Iš jų atėjo keli laiškai, kad skundas nagrinėjamas ir lygiai po savaitės į sąskaitą įkrito mano depozitas.

Pagrindinė išvada iš bėdos išsinuomosite ir sudebetine kortele, bet vis dėl to mažiau problemų turėsite naudodamiesi kreditine.


Ši situacija patikrinta rezervuojant automobilį per RentalCars.com.
Automobilis nuomotas iš kompanijos Buchbinder (Inter Rent).
Negaliu garantuoti, kad taip elgsis ir kitos automobilių nuomos kompanijos.

Kita tema - kaip rasti išsinuomotą automobilį oro uoste, kad netektų sėdėti ant morkos.
Morka Kelno-Bonnos oro uoste. Jei rasite šią morka pailsėkite ant jos, jūsų automobilis jau netoliese


No comments:

Post a Comment