Booking.com heading

Jaunieji miško bičiuliai sodino medelius

Saulėtą antradienio rytą daugiau nei keturiasdešimt jaunųjų miško bičiulių sukviestų Anykščių miškų urėdijos ir Anykščių regionino parko direkcijos darbuotojų, susirinko Pavarių girininkijoje. Puikus oras, gera nuotaika sklandė ore – juk miško sodinimas, tai šventė ir kiekvieno tikro miško bičiulio pareiga. Netrukus, miškininkams paruošus darbo įrankius ir žinoma eglučių sodinukus,  visi patraukė į iš anksto parinktą miško sodinimo vietą. Kaip susirinkusiems paaiškino Pavarių girininkijos girininkas Audrius Motiejūnas, šiame plote miškas buvo iškirstas prieš du metus, o ką tai reiškia visi pamatė įėję į sodinimo teritoriją: nors plotas buvo paruoštas, jame vis tiek buvo nemažai šakų ir kelmų ir kaip pasirodė iškasti duobę medeliui – ne toks jau lengvas darbas. Tačiau mažieji miško bičiuliai nepabūgo, jiems džiaugsmo teikė ne tik nauja patirtis sodinant mišką, tačiau ir šokinėjimas ant kelmų ir klampojimas per balas su guminiais batais.
Neilgai trukus miškininkai buvo nustebinti šauniu vaikų darbu ir pastebėjo, kad priekaboje baigėsi sodinukai, todėl vienas iš jų nuskubėjo atvežti dar medelių. Užbaigus sodinti paskutinius būsimo miško lopinėlius, miško bičiuliai jautėsi gerokai padirbėję ir išalkę, todėl visi nudžiugo pamatę poną Petrą, kuris, visiems medelių sodintojams, jau buvo išviręs didžiausią katilą košės. Kaip reikiant pasistiprinus padėkos žodį tarė Anykščių miškų urėdas, kuris, rūpindamasis mažųjų saugumu, bei kaip padėką už medelių sodinimą, kiekvienam įteikė po smulką dovanėlę – atšvaitą.
O tuomet atėjo laikas ir meninėms improvizacijoms gamtoje. Kiekviena miško bičiulių grupelė per šokį, vaidinimą ir dainą išreiškė miško sodinimo patirtį.
Netrukus miškas, prisipildęs džiugaus vaikų klegesio ir gerų emocijų, ėmė po truputi rimti ir vėl viską apgaubė girių ramybės skraistė, kuri dar ilgai, atsimindama gerą vaikų darbą, užaugins jų pasodintas jaunąsias eglaites didelėmis žaliaskarėmis.
Už medelių sodinimą ačiū tariame jauniesiems miško bičiuliams iš:
Anykščių J. Biliūno gimnazijos,
Svėdasų J. Tumo-Vaižganto gimnazijos,
Raguvėlės pagrindinės mokyklos,
Troškūnų K. Inčiūros vidurinės mokyklos.





No comments:

Post a Comment