Booking.com heading

Anykščių regioniniame parke valoma Šventosios upė

Šį antradienį Anykščiuose prasidėjo jau 9-oji moksleivių stovykla „Švarinkime Šventosios upę“.  Šią savanorių stovyklą į kurią susirenka įvairaisu amžiaus mokiniai iš viso Anykščių rajono kasmet organizuoja Anykščių regioninis parkas.

Kaip teigia pagrindinė stovyklos organizatorė Anykščių regioninio parko ekologė Rasa Rutkauskienė. Šiemet stovykla ypatinga tuo, kad pirmą karta renkamos šiukšlės bus rūšiuojamos, o vėliau pagal jų rūšį priduodamos į atliekų modernias šiukšlių rūšiavimo aikšteles.

Kiekvienais metais 30 kilometrų per regioninį parką tekančioje Šventosios atkarpoje surenkama po 5 – 6 kubinius metrus šiukšlių. Plukdyti tokį kiekį valtimis tikrai būtų ne juokas, todėl , turime pagalbininkų ir krante, kurie tarpinėse stotelėse šiukšles iš valčių paimą - džiaugėsi parko darbuotoja.

Kaip ir kiekvienais metai stovykloje vyks ne tik šiukšlių rinkimas, tačiau ir edukacinė veikla, mokiniai bus supažindinami su regioniniame parke esančiomis gamtos vertybėmis, vyks trumpos ekskursijos. Vakarai prie laužo taip pat neprailgs, čia bus organizuojami įvairūs žaidimai, bei originaliausios šiukšlės rinkimai.

Antradienį stovykla prasidėjo parko šiaurinėje dalyje Andrioniškio miestelyje. Čia visus į kelionę išlydėjo Andrioniškio seniūnas Saulius Rasalas, bei Anykščių regioninio parko direktorius Kęstutis Šerepka. Stovykla truks iki ketvirtadienio. Įdomiausios naujienos iš stovyklos nuolatos pateikiamos Anykščių regioninio parko Facebook puslapyje.

No comments:

Post a Comment