Booking.com heading

Apie karate klubo "Danas" 2010-2011 m. sezoną. Metinė ataskaita visuomenei

Vasarą Lietuvoje sporto gyvenimas aprimsta. Beveik visi žmonių laisvalaikiu besirūpinantys klubai surengia vasaros stovyklas ir susumuoja praeito sezono rezultatus.

Pasak tradicinio karate klubo „Danas“ vadovo Norberto Motiejūno, kovinių menų treniruotes renkasi vis daugiau lietuvių – ne tik vaikų, bet ir sveikai norinčių gyventi suaugusiųjų. Pagal žmonių užimtumą karatė Lietuvoje yra lygiavertis varžovas krepšiniui ir futbolui, teigiama pranešime spaudai.

„Jaunimas gal renkasi karate labiau dėl stereotipų ir filmų įtakos. Tačiau tėvai netrukus pamato, kad tai yra ne muštynės, o kovos menas, kuris vaikus išmoko drausmės. Suaugusieji karate randa sau tinkamų dalykų – ne tik fizinių, bet ir dvasinių, atitrūkimą nuo kasdienių rūpesčių, gali sportuoti kartu su visa šeima. Galbūt krepšinyje, futbole viskas yra ir labiau orientuota į sportinius rezultatus. Bent mūsų klube dėmesys skiriamas ne tik sportui, tačiau ir sportininkų asmenybėms, mokslo ir užklasinės veiklos rezultatams, stebimas vaikų elgesys visų renginių metu. Tik tada klubo sportininkas vertinamas visapusiškai“, – svarstė N. Motiejūnas.

„Danas“ treniruotes rengia Vilniuje, Utenoje, Anykščiuose, Molėtuose, Ukmergėje ir Panevėžyje. Pastaruoju metu norinčiųjų sportuoti taip padaugėjo, kad klubo vadovui tenka galvoti apie plėtrą.

„Šį sezoną ne tik treniravomės, bet ir surengėme 4 „užklasinius“ renginius. Dar rugsėjo mėnesį dalyvavome Utenos miesto šventėje (parodomoji programa, treniruotė miesto aikštėje, estafetės susirinkusiam jaunimui), vasarį kartu su sporto žurnalistų komanda išbandėme jėgas uždarame paplūdimio tinklinio aikštyne, sezono uždarymui pasirinkome žygį baidarėmis, o neseniai surengėme klubo treniruočių stovyklą. Visi renginiai pavyko šauniai, tačiau pradeda kilti sunkumų dėl vis didesnio klubo narių skaičiaus. Kitą sezoną planuojame į klubo veiklą įtraukti aktyviausius narius ir renginius planuosime regioniniu principu, – pasakojo N. Motiejūnas. – Papildydamas savo pirmąjį atsakymą, galiu pažymėti, kad ir mūsų renginių metu stengiamės ne tik kartu praleisti laiką, bet ir patobulėti, sužinoti kažką naujo. Didžioji dalis klubo narių nebuvo plaukę baidarėmis, todėl sezono uždarymui pasirinkome būtent tokį žygį. Per jį ne visiems viskas pavyko iš karto, tačiau įspūdžių tikrai buvo daug.

Stovyklavietėje jaunimas bandė užkurti laužą be degiųjų skysčių, lietui lyjant ieškojome sausų medžio šakų (tai daugeliui atrodė neįmanoma). Kol vyresnieji ieškojo malkų, jaunieji klubo nariai surinko šiukšles apie stovyklavietę, sutvarkė laužavietes. Daugelis galėjo stebėti paprastus, bet dar nematytus dalykus: kaip ruošiamas maistas ant laužo, statomos palapinės. Po poilsio akimirkos visi (tiek jaunimas, tiek suaugusieji) dalyvavo estafečių rungtyse, kuriose buvo visko: ir ašarų, ir juoko, ir nusiminimo, ir džiaugsmo. Tikimės, kad daugeliui tai buvo tik į naudą, be žaidimų, pramogų ar maisto, visi įgavo ir gyvenimiškos patirties.“
Bet kuris patyręs treneris pasakytų, kad komandoms, klubams aukštų rezultatų geriausia siekti per masiškumą. Kuo daugiau sportuojančiųjų – tuo didesnė tikimybė aptikti tikrų talentų. Ši taisyklė pasitvirtina ir „Dano“ veikloje.

„Šį sezoną dalyvavome 3 turnyruose: „Samurajaus“ taurės komandinėje įskaitoje buvome pirmi, o tarptautiniame turnyre Latvijoje ir Lietuvos čempionate užėmė antrąją vietą. Klubo sportininkai Denisas Balinskis, Lukas Zizas, Karolis Šulus, Justė Baltrušaitytė, Artūras Ogorodnikovas buvo atrinkti i Lietuvos tradicinio karate nacionalinės rinktinės kandidatų sąrašą ir kartu su klubo instruktoriais – manimi ir Giedriumi Motiejūnu – dalyvauja rinktinės stovyklose. Aš pats šį sezoną išlaikiau 2 dano egzaminą, pavyko neblogai pasirodyti pasaulio čempionate Brazilijoje“, – sezono sportinius rezultatus apibendrino N. Motiejūnas.

Oficialus „Dano“ sezonas baigėsi, tačiau klubo instruktorius G. Motiejūnas Anykščių miesto parke veda nemokamą ir vis populiarėjančią mankštą visiems norintiesiems, liepos 26-ąją bus atnaujintos treniruotės Vilniuje, o rugpjūtį instruktoriai dalyvaus tarptautinėje stovykloje Lenkijoje, į kurią kasmet susirenka po 400 meistrų iš viso pasaulio.

„Mintyse jau sukasi ir kito sezono planai. Laukia daug darbų, nes planuojame didinti instruktorių skaičių, rinkti naujas sportininkų grupes. Laukia Europos čempionatas Izraelyje, rinktinių kandidatams bus keliami didesni reikalavimai, todėl esame nusiteikę labai rimtam darbui“, – sakė „Dano“ vadovas.

No comments:

Post a Comment