Booking.com heading

Ankščiuose vyks projektas "Anykščiai - NIKO akimis"




Gediminas Gelgotas
NIKO - styginių instrumentų kolektyvas, įkurtas ir vadovaujamas kompozitoriaus ir dirigento Gedimino Gelgoto. Orkestro branduolį sudaro 6 jauni, talentingi ir profesionalūs muzikantai, daugelio tarptautinių konkursų laureatai: Augusta Jusionytė, Dalia Simaškaitė, Giedrė Žarėnaitė, Justas Kulikauskas, Ignė Pikalavičiūtė ir Arnas Kmieliauskas. Orkestro branduolį nuolat papildo jaunieji Lietuvos stygininkai.
Naujų Idėjų Kamerinį Orkestrą G. Gelgotas įkūrė 2006 metais, būdamas tik 20-metis. Tai ne tik pats jauniausias, bet ir vienas profesionaliausių bei sėkmingiausių Lietuvos kamerinių orkestrų, kuris atlieka šiuolaikinę art krypties muziką, skambančią netikėtai konceptualiai. Atliekami kūriniai - ne klasika, o paties G. Gelgoto autorinė kūryba. Jaunas kolektyvas su dideliu pasisekimu koncertuoja įvairiose koncertų salėse Vilniuje, Rygoje, Sankt Peterburge, Maskvoje, Londone, Duisburge ir kitur.

Pats Gediminas studijavo prestižinėje Hamburgo Muzikos ir teatro akademijoje pas garsų kompozitorių Peterį Michaelį Hamelį, o 2005-2009 metais - Lietuvos Muzikos ir teatro akademijoje kompozitoriaus Vytauto Barkausko ir dirigento Gintaro Rinkevičiaus klasėse. Jis yra tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatas.
Šiais metais G. Gelgotas Anykščiuose organizavo "masterklasus" jauniesiems šiuolaikinės akademinės muzikos atlikėjams. Sužavėtas Anykščių aura, jis kartu su savo orkestru bei videomenininku Evaldu Arlausku ketina "Lietuvos kultūros sostinei 2012 - Anykščiams" pristatyti projektą "Anykščiai - NIKO akimis".
Projekto tikslas - sukurti muzikinius videoklipus, apvilktus Gedimino Gelgoto muzika, kurie pristatys Anykščius visais metų laikais. Jau suplanuota atliktą darbą sujungti ir 2012 metų šventei "Bėk bėk, žirgeli!" pristatyti visą muzikinį videoprojektą gyvai.
Rugpjūčio 19 d. Anykščiuse vykusio G. Gelgoto ir NICO koncerto metu surinkti pinigai bus skirti Anykščius pristatantiems videoklipams kurti. Tad visi anykštėnai, atėję į koncertą, turės progos ne tik pasinertį į jaudinančios muzikos vandenyną, bet ir prisidėti prie Anykščių vardo garsinimo Lietuvoje ir pasaulyje.
Šis muzikinis videoprojektas bus nauja galimybe dar šiais metais estetiškai pristatyti Anykščių turistinius produktus bei Anykščius kaip Lietuvos kultūros sostinę Rusijoje, Gruzijoje, Vokietijoje, o kitais metais - Turkijoje ir kitose šalyse.

Gedimino Gellgoto ir NIKO muzika:
Gediminas Gelgotas "X21,free" Music video


Gediminas Gelgotas & NICO - "What's Unrobotizable" Music video

No comments:

Post a Comment