Booking.com heading

Anykščių regioniniame parke griaunami bešeimininkiai ir aplinką žalojantys pastatai


 
Pasinaudojus Europos Sąjungos parama vienoje gražiausių Lietuvos vietų – Anykščių regioniniame parke – pradėti griauti apleisti, nebenaudojami statiniai, kurie žaloja aplinką, o neretai ir kelia pavojų žmonių gyvybei.
Tokių statinių griovimas, nėra paprastas ir greitai atliekamas darbas. Norint tai atlikti tenka nueiti gan ilgą kelią. 

Negalima griauti bet kada ir ką tik panorėjus. Pirmiausiai reikėjo visus šiuos pastatus suregistruoti, o vėliau imtis tvarkyti procedūrinius dokumentus, kad objektai būtų pripažinti bešeimininkiais, skelbti privalomus viešuosius pirkimus ir išrinkti rangovus, kurie atliks griovimo darbus.
Įgyvendinant projektą „Apleistų statinių ir kitų aplinką žalojančių objektų likvidavimas (I etapas)“, kuris didžiąja dalimi finansuojamas Europos Sąjungos 2007–2013 metų struktūrinės paramos lėšomis.

Anykščių regioniniame parke jau pradėti griauti 9 statiniai, tai: buvusi kiaulių ferma, siloso tranšėja, grūdų beicavimo punktas ir trąšų sandėlis Ažuožeriuose, žemės ūkio mašinų plovykla Šlavėnuose, klojimas Keblonyse, buvusios fermos Bimbų ir Meliaušiškio kaimuose.

Likvidavus šiuos, akis badančius ir pavojingus pastatus, vietos, kuriose jie stovėjo, bus gražiai sutvarkomos, todėl tikimės, kad dar labiau padidės saugomos teritorijos grožis ir patrauklumas lankytojams, atsiras daugiau galimybių turizmo plėtrai.
Vykstančius griovimo darbus galite pasižiūrėti fotoreportaže:








Anykščių regioninio parko informacija

No comments:

Post a Comment